Diederik en Ildiko zorgen voor een typische Hongaarse winterschotel.
Lecsó (Slovaaks lečo, Duits letscho, Pools leczo, Russisch лечо) is een traditioneel bekende Hongaarse klassieker. Het gerecht zou oorspronkelijk afkomstig zijn uit de Balkan, maar is heden ten dage typisch Hongaars. Het is een stoofschotel „(pörkölt)” van groenten: tomaten, paprika en uien. Volgens Gyula Krúdy moet men in de zomer paprika en tomaten eten, in de winter daarentegen lecsó. Het gebruikelijke recept voor lecsó is één deel rode ui, twee delen tomaten en vier delen van de typische Hongaarse lichtgele paprika.
Laat u vooral verrassen !
Een Volxkeuken is een gezellig, gezond en goedkoop eetmoment. Het doel is simpel: mensen samenbrengen en een gezonde maaltijd aanbieden.
De prijs wordt dus laag gehouden: 5€ volwassene (met kansenpas 3€), 3€ kind tot en met 12 jaar.
Wil je op de hoogte blijven van de menu’s, surf dan naar : www.elisabethwijk.be of www.masereelhuis.be
Als je komt eten moet je wel inschrijven. Dit kan tot de Donderdag voorafgaande aan de maaltijd. Je kan enkel Inschrijven via mailtje naar volxkeuken@elisabethwijk.be of via het nummer 0471/592652.
Er is meestal een vegetarisch alternatief mogelijk. Vermelden bij inschrijving.
Om alles vlot te laten verlopen worden inschrijvingen beperkt tot max 45 personen
Ben je geïnteresseerd om een handje toe te steken (afwassen, boodschappen, helpen, koken…), laat het ons dan gerust weten.
Organisatie: Masereelfonds Sint-Niklaas in samenwerking met Elisabethwijk.