30 sep 2024 20:00

Welke progressieve toekomst voor Kortrijk?

Moeten we minder luxeappartementen bouwen en meer sociale woningen? Hoort de auto nog wel thuis in een stadscentrum? Zijn de rechten en plichten van nieuwkomers genoeg op elkaar afgestemd? Hoe kunnen we senioren en mensen met een laag inkomen meer betrekken bij het beleid? Kortom, welke maatregelen hebben de progressieve partijen voor ogen om van Kortrijk een stad van en voor iedereen te maken?

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseren de Kortrijkse afdelingen van Vermeylenfonds en Masereelfonds hierover een panelgesprek met de lokale lijsttrekkers van de progressieve partijen: Maxim Veys (Vooruit), David Wemel (Groen) en Patrick Leny (PVDA).

De drie partijen krijgen de kans hun ideaalbeeld van stad en streek te schetsen en te reageren op stellingen van middenveldorganisaties over thema’s als mobiliteit, armoede, wonen, nieuwkomers en senioren. Daarnaast moeten ze aangeven met welke voorstellen van de andere partijen zij het eens zijn om samen te werken.

Zo wordt het hopelijk een verbindend panelgesprek dat de persoonlijke ambities en partijgrenzen overstijgt ten voordele van een progressieve stad van de toekomst.

Jonge Kortrijkse dichters en woordkunstenaars zorgen die avond voor speelse interventies.

Foto © Walkerssk via Pixabay