Duurzame steden die werk willen maken van een klimaatneutrale toekomst, zullen het aandeel regionaal geteeld en seizoensgebonden voedsel de hoogte in moeten laten gaan. Stedelingen en landbouwers zullen elkaar terug moeten vinden, via nieuwe vormen van (stads)landbouw en korte ketens. De hongerige stad moet opnieuw leren om ook op het vlak van voedsel de eigen ecologische voetafdruk te respecteren. Maar er is geen voedsel zonder landbouw en geen landbouw zonder grond. Steden zullen ook moeten nadenken over hoe nieuwe generaties boeren voldoende toegang kunnen krijgen tot vruchtbare grond.
Panelgesprek met:
Adje Van Oekelen, bewegingsmedewerker De Landgenoten, landbouwgrond voor bioboeren
Tijs Boelens, woordvoerder Boerenforum, boer in Gooik, de Groentelaar
Riccy Focke, directeur Boeren op een kruispunt
Michèle Jacobs, Leuven 2030, lokale voedselstrategie Leuven
Moderator: Leen Laenens, VoedselAnders, voorzitter Velt.