A A+ A++

home > activiteitenkalender

De Muzeval met gastdichter Akim A.J. Willems

Poëzie met aansluitend vrij podium

Donderdag 14 september 2017, 20.00 uur
Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen
gratis

Akim A.J. Willems schrijft niet alleen, hij wordt ook gepubliceerd. Onder andere in Humo, Et Alors? Magazine, Kluger Hans, Tijdschrift Ei, De Titaan, De Optimist, Schoon Schip, Het Gezeefde Gedicht & bij Linkeroever Uitgevers en Uitgeverij Prometheus. Anderen vertellen enthousiast over de auteur. Onder andere de jury van de Poemtata-poëzieprijs 2016 over zijn winnende gedicht: "Bij een kind in Pompeii' van Akim A.J. Willems, een strak tijdloos gedicht waarvan we onmogelijk konden gissen of het geschreven was door een man of een vrouw, oud of jong, erudiet of instinctief. Daar houden wij van: wanneer het mysterie bewaard blijft en het ego van de schrijver voorrang geeft aan de inhoud van zijn gedicht. Dit is een gedicht dat je wil herlezen. Wijs en ongrijpbaar, concreet en diepgravend. Ingehouden verontwaardiging en grote ontroering wisselen elkaar af. Straf!"

Geroezemoes, gelach, applaus, een pint die valt. Het kan allemaal tijdens De Muzeval. Dichters en performers met grote klasse werden er ontdekt. Want na de al wat bekendere gastdichter of dichteres volgt een vrij podium voor eenieder die wil en durft. Honderden mensen brachten zo tijdens De Muzeval voor de eerste keer hun werk. Gewone mannen en vrouwen, soms wat ongewonere. Inleiding en presentatie: Bart Van Peer.

Organisatie: Masereelfonds Antwerpen-Zuid i.s.m. Stichting Pipelines. Met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Antwerpen Boekenstad.